گچ سمنان

شمشه کشی یا شمشه گیری

شمشه کشی یا شمشه گیری در گچ کاری ساختمان

شمشه گیری یک از اصلی ترین مراحل گچکاری ساختمان است و میتوان گفت باید بسیار با دقت بالا انجام شود. ملات گچ به اندازه یک شمشه گچ طولی ساخته می شود. ابتدا باید ملات را بین دو کرم کف کش کرد، به طوری که در خلل و فرج دیوار نشست کند. سپس ملات خمیری را به صورت کله قندی سرتاسر بین دو کرم پهن می کنیم. بلافاصله شمشه چوبی را روی ملات می گذاریم و فشار می دهیم تا شمشه به دو کرم برسد، سپس توسط ماله از کناره شمشه چوبی که تراز دو کرم است ملات بر روی دیوار می کشیم و پس از خود گیری ملات«شمشه گچی» با ته تیشه بنایی در جهت افقی به ته شمشه چوبی ضربه زده می شود تا شمشه چوبی از ملات جدا شود. شمشه گچی با ماله کاملا تمیز و نا خنک های ملات گچ از روی شمشه  چوبثی تراشیده می شود. اگر بخواهیم شمشه چوبی به راحتی از شمشه گچی که خود را گرفته جدا شود باید قبل از استفاده تمام سطوح آن را تمیز کنیم و سپس روی آن روغن سیاه بمالیم. شمشه گچی دوم نیز به روشی که شرح داده شد بین دو کرم دیگر گرفته می شود و سپس شمشه کشی انجام می شود.


آشنایی با شمشه گیری

۱- شمشه ای بلند با اندازه حدودا ۷۰ سانتی متر بر سطح کرم A و B ک قبلا آماده کرده ایم قرار می دهیم و زیر شمشه را با گچ و خاک سریع پر می کنیم.

۲- کلیه شمشه گیری ها به این طریق انجام می شود.

۳- باید دقت شود که شمشه کاملا بر سطح کرم های A و B منطبق باشد در غیر این صورت از شاقول بودن خارج می شود.

۴- با استفاده از کرم های بدست آمده آنچه در مورد شمشه گیری بدنه دیوار گفته شد شمشمه گیری سقف را نیز انجام می دهیم.

شمشه کشی گچ کاری و گچبری


 

شمشه کشی

سطح بین رو کرم مجددا جاروب زده می شود تا نرمه و خرده گچ هایی که از پاک کردن شمشه چوبی بر روی دیوار پاشیده شده است تمیز شود، سپس سطح بین دو شمشه گچی کاملا مرطوب و خیس می شود. ملات گچ و خاک پی در پی توسط چند کارگر ساخته و بین دو شمشه گچی از ناحیه بالا به پایین  بر دیوار کشیده می شود و فورا عمل شمشه کشی کردن بین دو شمشه گچی انجام می شود با این روش ملات اضافی به پایین سر داده می شود و سطحی یکنواخت به وجود می آید. صفحه به دست آمده را اصطلاحا تخمیر نامند.

سطح به دست آمده بالا کرمو خواهد بود. سپس باید بعد خشک شدن تمام سطح را با گچ کشته پرداخت نمود و کاملا آن را تراز نمود.


تجزیه و تحلیل نکات حفاظت ایمنی و بهداشت کار

نکات حفاظتی

انتخاب وسایل و تجهیزات متناسب با نوع کار

استفاده از ابزار مناسب و به کار بردن صحیح آن ها


نکات ایمنی و بهداشت کار

  • رعایت شرایط فیزیکی استاندارد محیط کار
  • رعایت نکات کار در ارتفاع
  • ایمن سازی محیط کار
  • رعایت مقررات ایمنی در بالا و پایین رفتن از داربست و پله محافظ های جایگاه ایستادن.

آشنایی با چپ و راست کردن

چپ و راست کردن:  اندازه گیری دو قطر را در بنایی چپ و راست کردن گویند. بدین طریق که در مورد احداث بنا دیوار ها گونیا بندی شده است، می بایستی در مواقع اندود کردن داخل اتاق دوباره گونیا نمود به عبارتی چهار گوشه اتاق را به ارتفاع تقریبی یک متر از کف به بالا ابتدا کرم بندی نموده و دو طول را باهم و دو عرض را با هم اندازه گرفته در صورتی که هر دو ضلع عرضی و طولی آن ها با هم مساوی باشند کار آماده شمشه گیر می باشد. همان طور که در بالا اشاره گردید اندازه گیری دو قطر را در بنایی چپ و راست زدن می گویند.


شناسایی اصول زیر سازی و آستر کشی

هر نوع لایه اندودی که قبل از اندود رویه به کار رود را اندود آستر گویند.

برای اندود کاری (آستر کشی) شرایط زیر باید فراهم شود.

۱- قبل از آستر کشی می بایستی لایه آجری از گرد و خاک و مواد چسبنده ای که در هنگام دیوار چینی یا زدن سقف زدن سقف به وجود آمده کاملا به وسیله جارو و تیشه از سطح دیوار و یا سقف پاکسازی گردد.

۲- سطح دیوار و یا سقف با پاشیدن آب به صورت پودر نمناک گردد تا در هنگام کشیدن آستر گچ و خاک به سطح دیوار و آجر چسبیده و همان طور که قبلا گفته شد اندود گچ و خاک بین کرم بندی ها با شمشه کشی به صورت یک دست و صاف در آید تا در هنگام کشیدن گچ کشته رعایت اصول آستر کشی و رویه دقیقا اجرا شود.

در گچ کاری برای زیر سازی از گچ غربالی استفاده می کنند ولی برای ابزار زنی و یا خط کشی سقف احتیاج به گچ الکلی می باشد. در جاهایی که دو بند و یا ناصافی در گچ مشاهده شود، که با ماله صاف کردن آن مقدور نباشد از پنبه آب استفاده می کنند.

قیمت گچ سمنان
بتونه درزگیر
گچ آلفا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.