عکس گچبری و گچ کاری
تصاویر گچکاری و گچ بری سقف و دیوار
عکس های گچبری و گچ کاری آنقدر گستره است نمیتوان همه طرح ها را در یکجا جمع آوری کرد ولی در این بخش چند نمونه کار از طراحی گچکاری و گچبری مدرن سقف و دیوار را مشاهده می کنید.
گچ کاری به انگلیسی = plastering
گچکار به انگلیسی = plasterer
استاد گچکار به کسی گفته میشود که اجرای عملیات گچکاری و گچبری ساختمان را به عهده میگیرد. در ایران معمولا” گچکاری به روش های سنتی (گچ بری و گچ کاری دستی با استفاده از روش های سنتی) صورت میگیرد اما در سالهای اخیر کشور ما به سمت گچکاری با استفاده از دستگاه گچ پاش و گچ های پلیمری دستی پیشرفت خوبی داشته است.
گچ کاری در کشورهایی مانند ترکیه، عراق و سایر کشورهای دنیا
معمولا” در کشور عراق نیز مانند کشور ما گچ کاری با استفاده از گچ های معمولی و بصورت دستی صورت میگیرد اما در کشورهایی مانند ترکیه در اکثر موارد گچکاری با استفاده از گچهای پلیمری دستی یا پاششی انجام میشود. گچهای پلیمری مانند سیوا ، ساتن ، پاششی و گیپتون به دلیل مواد شیمیایی افزودنی دارای قیمت بالاتری نسبت به گچ های معمولی هستند و در نگاه اول خریدار ممکن گچ معمولی را ترجیح دهد اما گچهای پلیمری به دلایل ذیل مقرون به صرفه تر هستند.
مشخصات، خواص، ویژگی و کاربرد گچ های گچ پلیمری دستی و پاششی
- فرصت بیشتر به گچکار برای اجرا
- ضایعات کمتر
- ماندگاری بیشتر – گچهای پلیمری دستی و پاششی به دلیل مواد افزودنی در آن دارای سختی بالاتری نسبت به گچ های معمولی هستند
- سرعت اجرای بالاتر با استفاده از دستگاه گچ پاش و گچ پلیمری پاششی – حدود ۲۵۰ تا ۴۰۰ متر مربع گچکاری در روز
- وزن مخصوص کمتر (جهت آشنایی بیشتر مقاله وزن مخصوص انواع گچ ساختمانی را مطالعه کنید.)
- مقاومت خمشی و مقاومت فشاری بالاتر
- ضد خش، ضد آب و رطوبت، ضد ترک، ضد آتش
موارد بالا تنها بخشی از ویژگی های گچ های پلیمری پاششی بود که عنوان شد.
گچ کاری روی رابیتس
برای اجرای گچ کاری روی دیوار های برشی و سطوحی مانند فوم، یونولیت و دیوار های سیمانی و بتنی ابتدا رابیتس کاری انجام شده و سپس از گچ معمولی برای اجرا استفاده میشود. اما با پیشرفت تکنولوژی و تولید گچهای ترکیبی نیازی به انجام رابیتس کاری نبوده و میتوان با استفاده از گچ های پلیمری ترکیبی مانند گیپتون و سیوا بصورت مستقیم بر روی سطوح بتنی، سیمانی، فوم و یونولیت گچ کاری انجام داد.