پانل ساندویچی بتن سبک چیست؟
ساختمان هایی که به شیوه ساخت JK structure تولید می شوند، از دیوارهای خارجی، دیوارهای داخلی و سقف های تشکیل یافته از پانل های مشبک سه بعدی (مشابه ۳D پنل) تشکیل می شوند. این پانل ساندویچی بتن سبک مشبک از ورق های گالوانیزه با ابعاد ۸×۱۲۰×۳۰۰ و ضخامت ۱٫۷ میلیمتر که به روش های خاصی برشکاری می شوند، ساخته می شوند.
سیستم ساختمانی پانل ساندویچی بتن سبک JK structure
در این پانل های ساندویچی بتن سبک همچنین، تیرچه های فلزی افقی و عمودی بشکل خرپا به طول ۳۰۰ سانتی متر و ارتفاع ۷ و ۸ سانتی متر (که از میلگردهای دوبل با قطر ۴٫۵ میلیمتر ساخته شده اند) تعبیه شده است.
زمانی که اجزاء فلزی پانل به یکدیگر متصل شد و در صورت نیاز میلگردهای تقویتی نیز بنا به محاسبات در محل های مورد نیاز قرار گرفت، نسبت به تزریق بتن در پانل مشبک اقدام می شود. این سیستم در مقایسه با سیستم های مشابه که الزامات و محدودیت های مشابهی دارند، سبک تر بوده و بتن ریزی همزمان سازه پس از سوار کردن پانل ها در کنار یکدیگر، در نهایت به یک سیستم یکپارچه منجر می شود.
ایمنی
این سیستم سازره در زمینه های مختلف انرژی، حریق و آکوستیک . مباحث سازه و زلزله در این مرکز مورد بررسی قرار گرفت و به شرط آوردن الزامات زیر مورد تایید قرار گرفت.
قیمت
قیمت این سیستم نسبت به سیستمهای مشابه به علت تکنولوژی موجود در آن اندکی بالاتر میباشد.
الزامات اجرایی
- سیستم ساختمانی JK structure یک سیستم ترکیبی متشکل از قطعات دیواری سقف و دیواری سقف و دیوار ساخته شده از دو لایه مش (متشکل از فولادهای گالوانیزه یا مفتول های گالوانیره)، لایه بتن داخلی و لایه بتن پاششی از نوع بتن سبک می باشد. استفاده از این سیستم در حیطه الزامات زیر و بر اساس مدارک ارائه شده، تا ارتفاع ۲۰/۷ متر (دو طبقه بدون پارکینگ)، در مناطق با خطر نسبی کم، متوسط و زیاد (بر اساس پهنه بندی مندرج در استاندارد ۲۸۰۰ ایران، ویرایش سوم) مجاز نمی باشد. در صورت ارائه مدارک کافی و گزارش کاملی از عملکرد و رفتار لرزه ای سازهای حاصل از این سیستم، امکان تجدید نظر در جهت رفع محدودیت وجود دارد.
- رعایت ضوابط مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره ۷۱۴۳ با عنوان ” پانل های ساندویچی سبک سه بعدی – ویژگی ها” برای فولاد مصرفی از جمله قطر حداقل مفتول ها، قطر برشگیرها، فواصل مش ها، حداقل ضخامت بتن میانی و بتن پاششی، برای پانل های سقفی و دیواری الزامی است.
- حداکثر دهانه باربر ثقلی ۵ متر و حداکثر ارتفاع خالص پانل های دیواری به ترتیب ۶ و ۲۰/۳ متر است.
- تمهیدات لازم در مورد بازشوها بر اساس آئین نامه ACI 318-05 و ویرایش های بعد از آن لحاظ شود.
- بار زنده قابل اعمال در محدوده ۲۵۰-۴۰۰ کیلوگرم بر متر مربع است.
- کنترل سازه در برابر باد بر مبنای مبحث ششم مقررات ملی کشور الزامی است.
- بتن مصرفی در پانل ها از نوع بتن سبک بوده و مقاومت مشخصه آن می بایست حداقل برابر با ۱۰۰ kg/cm۲ باشد.
- اجرای یک لایه به ضخامت ۴ سانتی متر از بتن معمولی و با مقاومت مشخصه حداقل ۲۵۰kg/cm۲ در قسمت فوقانی سقف بر ای ایجاد دیافراگم صلب و تامین صلبیت آن الزامی است.
- بتن مصرفی می بایست از هر نظر، سنگدانه های مورد استفاده، طرح اختلاط و مشخصات فیزیکی – مکانیکی سازگار با فولاد مصرفی، اقلیم و شرایط آب و هوائی باشد و باعث سهولت در اجرا و کاهش مشکلات ناشی از نیروی انسانی شود.
- شبکه فلزی به کار گرفته شده می بایست از فولاد گالوانیزه و با بیشترین همخوانی با بتن مصرفی انتخاب شود.
- باتوجه به مدارک ارائه شده، دیوارهای این سیستم از نظر مشخصات صدابندی و بر اساس ضوابط مندرج در مبحث ۱۳ مقررات ملی کشور، صرفاً برای استفاده در دیوارهای جدا کننده فضاهای یک واحد مستقل و جداکننده های داخلی مورد تایید است. برای دیوارهای خارجی و دیوارهای جدا کننده واحدهای مجزا، لازم است از دیوارهای دیگری با جنس مصالح مشابه و با مشخصات صدابندی منطبق بر الزامات مبحث ۱۸ مقررات ملی کشور استفاده شود. در صورت استفاده از دیوارهایی مشابه با این دیوارهای داخلی، لازم است تمهیدات لازم برای انطباق کامل مشحخصات این دیوارها با ضوابط آکوستیکی دیوارهای خارجی و جداکننده واحدها در نظر گرفته شود و پیش از نصب یا اجرا، جزئیات اجرائی به این مرکز ارسال و مورد تایید قرار گیرد.
- برآورده ساختن ضوابط مندرج در مبحث ۱۹ مقررات ملی کشور با عنوان صرفه جویی در مصرف انرژی با استفاده از این سیستم به تنهایی میسر نمی باشد و لازم است تمهیدات لازم به منظور بهره گیری از یک لایه عایق تکمیلی، مطابق با الزامات مندرج در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ایران، در نظر گرفته شود.
- رعایت ضوابط مندرج در مبحث ۳ مقررات ملی ساختمان کشور و آئین نامه ۴۴۴ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با عنوان محافظت ساختمان ها در برابر آتش الهی الزامی است.
- باتوجه به این که نوع بتن مصرفی و سنگدانه های آن، نقش بسزائی در تعیین قابلیت سوختن دیوارها و سقف دارد، لازم است در روند تولید، این میزان مورد آزمایش قرار گرفته و تمهیدات لازم برای برآورده ساختن الزامات مربوط به محافظت ساختمان ها در برابر آتش در نظر گرفته شود.
- کلیه مصالح و اجزاء در این سیستم اعم از معماری، سازه و تاسیسات مکانیکی و برقی، از حیث دوام، خوردگی، زیست محیطی، بهداشتی و غیره باید بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران و یا آئین نامه های ملی معتبر بین المللی شناخته شده و مورد تایید به کار گرفته شود.
- رعایت مقررات ملی ساختمان در کلیه مراحل تولید، ساخت و بهره برداری از اجزاء، قطعات و برای کل ساختمان الزامی است.
- اخذ گواهینامه فنی برای محصول تولیدی پس از احداث کارخانه و راه اندازی خط الزامی است.