گچ سمنان

دیوار باربر پیش ساخته

دیوار باربر پیش ساخته بتن مسلح

دیوار باربر پیش ساخته بتن مسلح یک روش نوین در ساخت سازه‌های بتنی است که در آن از قطعات بتنی پیش‌ساخته بعنوان دیوارهای باربر استفاده می‌کنند.

در این سیستم بتنی درجا، از دیوارها به عنوان عناصر باربر استفاده می‌شود و سقف‌ها نیز به صورت دال بتنی درجا ساخته می‌شود.

دیوار باربر پیش ساخته

ویژگی ها

در این سیستم از شالوده بتنی درجا استفاده می‌شود، دیوارها و سقف‌های بتنی پیش ساخته در محل کارگاه نصب می‌شوند، قاب‌ها یا پیش قاب‌های درها و پنجره‌ها قبل از بتن ریزی در دیوارها نصب شده است و مدارهای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی در دیوارها کار گذاشته شده  است.

اجرای دیوار باربر پیش ساخته

برای اجرای کلیه قسمت‌ها، قالب‌های یکپارچه فلزی که در آن تمام پیش‌بینی‌های لازم برای مسیرهای توزیع تاسیسات، در و پنجره و غیره به عمل آمده است، طراحی و ساخته شود.

دیوارها و سقف ها به صورت همزمان بتن‌ریزی می‌گردد و پس از برداشت قالب، ساختمان، آماده نصب سرویس‌ها و رنگ آمیزی و شیشه گذاری خواهد بود. به طور کلی تمام دیوارها، سقف‌ها و جداکننده‌ها از بتن مسلح بوده و پس از قالب برداری از بتن، هیچ گونه عملیات بنایی در آن صورت نمی‌گیرد.

مزایا

این سیستم همانند یک خط تولید کارخانه ای عمل می کند، به این مفهوم که عملیات ساختمانی به بخش های کوچکتر تقسیم شده و تا حد ممکن از مزایای پیش ساختگی در این بخش ها بهره برده می‌شود، به همین دلیل تمام اجزای کار با دقت، قابل پیش بینی و برنامه ریزی است.

در این روش مراحل مختلف عملیات ساخت همچون آرماتور بندی، قالب بندی، بتن ریزی و غیره، به صورت متوالی انجام می‌شود.

به منظور هماهنگی هر چه بیشتر جهت افزایش سرعت عملیات، تا حد ممکن بخش هایی از کار به صورت پیش ساخته در کارگاه های جداگانه، تهیه و با انتقال به محل کارگاه در موقعیت خود قررا می گیرد.

این عمل سبب می شود تا حد امکان از تداخل عملیاتی جلوگیری و پیش نیازهای مراحل اجرایی رعایت شود.

سرعت عملیات اجرایی را می توان متناسب با اهداف پروژه، با اضافه کردن تعداد قالب‌ها و نفرات آموزش دیده افزایش داد.

به طور کلی یکپارچه بودن سیستم های سازه‌ای، اقتصادی بودن در ساخت پروژه های میان مرتبه، کنترل کیفیت مناسب در محل کارگاه، تعبیه سیستم تاسیسات مکانیکی و برقی در حین اجرای سازه و تسرع در عملیات اجرایی نسبت به روش های اجرای متداول، از برتری های این سیستم به شمار می روند.

دیوار باربر پیش ساخته

مقاومت

با توجه به این نکته که در این روش تمامی دیوارهای داخلی و خارجی به طور همزمان اجرا می‌شوند و به نحو مناسبی با کف و سقف گیر درگیر می‌شوند، دیوارها و دال‌های بتنی به صورت یک مجموعه واحد در مقابل نیروهای جانبی باد و زلزله عمل می کنند.

معایب و محدودیت ها

در عین حال نیاز به تجهیزات خاص و سنگین کارگاهی، محدود بودن دامنه فعالیت کارخانه به دلیل سنگینی قطعات، هزینه قابل ملاحضات اولیه در تولید قطعات قالب، زمان نسبتا قابل ملاحظه جهت عمل آوری بتن و باز نمودن قالب ها، نیاز به آموزش خاص پرسنل اجرایی و محدود بودن به سیستم های دیواری و سقفی را می توان از محدودیت های این سیستم برشمرد.

استاندارد

این روش اجرا در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، مورد ارزیابی قرار گرفته و کاربرد آن در حیطه الزامات ارا ئه شده، مجاز می باشد.

الزامات روش اجرای سازه های بتنی سقف و دیوار با قالب یکپارچه
  1. تمهیدات لازم جهت اجرای بتن ریزی یکپارچه دیوارها و سقف ها به عمل آید.
  2. رعایت کلیه مباحث مقررات ملی ساختمان به ویژه موضوعات مربوط به پایداری ساختمان در برابر نیروهای وارده، صرفه جویی د رمصرف انرژی، مقاومت در برابر حریق و صدابندی ساختمان برای سازه های حاصل از این روش اجرایی ضروری می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

گچ پاششی پلیمری
گچ پلیمری دستی سیوا
گچ گیپتون بتوگیبس