تولید گچ ساختمانی به روش سنتی
در دیگر بخش ها تولید گچ ساختمانی به روش صنعتی گفته شد. در این بخش می خواهیم تولید گچ ساختمانی به روش سنتی گفته خواهد شد.
استان سمنان در گذشته تا امروز به دلیل وجود معادن بسیار زیاد دارای ظرفیت مناسبی جهت تولید انواع گچ های ساختمانی بوده است. در گذشته شیوه تولید به این صورت بود که به جای کارخانه های تولید گچ بصورت صنعتی با ظرفیت بالا، کوره دستی بیشتر به فعالیت میپرداختند که مواد اولیه تولید گچ در آنها نیز سنگ گچ خام بود. شکل تولید گچ در کوره های دستی اینگونه بود که بیشتر سنگ گچ پس از استخراج از معادن به محل کوره دستی آورده میشد، پخته میشد و پس از آسیاب شدن بارگیری صورت میگرفت. توان تولید کوره های دستی در حدود ۵۰ تن در روز است. لازم به ذکر است گچ هایی که با این روش تولید میشوند نسبت به گچ معمولی ساختمانی دارای زمان گیرایی بالاتری هستند.
با گذشت زمان و افزایش تقاضای بازار این کوره های دستی که ظرفیت تولیدی بسیار پایینی داشتند از چرخه تولید خارج و کارخانجات تولید انواع گچ های ساختمانی بصورت صنعتی جایگزین شد. در حقیقت نقطه مقابل تولید سنتی، تولید گچ به روش مدرن است. مهمترین ویژگی و مشخصه در فرآیند تولید گچ به روش های صنعتی و مدرن تر این است که حجم تولید در کارخانه بسیار بالاتر میرود. بطور مثال در کارخانجات گچ در استان سمنان، یک کارخانه به یک خط تولید به روش مدرن میتواند در هر ۲۴ ساعت حدود ۵۰۰ تن گچ ساختمانی تولید کند. این در حالیست که در همین استان توان تولید کوره های دستی در حدود ۵۰ تن در روز است.