گچ سمنان

گچ پلیمری

گچ پلیمری چیست؟

گچ پلیمری

گچ پلیمری نوعی گچ ساختمانی ضد رطوبت است که همانند گچ های معمولی، در انواع سفید کاری و گچ زیرکار (گچ خاک) تولید میشود اما مزایای انواع گچ های پلیمری بسیار بالاتر از گچ های معمولی ساختمانی است.

عمده تفاوت این محصولات با گچ های معمولی ساختمانی، در میزان مقاومت، سختی که روی دیوار ایجاد میکنند، ضد رطوبت بودن آن، زمان گیرایی بالاتر و میزان مصرف آنهاست.

بطور کل گچ های پلیمری، معایب گچ های معمولی ساختمانی از جمله زودگیر بودن، مقاومت پایین و… را ندارد و بسیار بهتر و باکیفیت تر است.

در این صفحه سعی شده تمامی اطلاعات مربوط به خواص، مشخصات، ویژگی و مزایا، آموزش طریقه ساخت و اجرای گچ کاری با گچ پلیمری ضد رطوبت و… نوشته شود تا اطلاعات کاملی در مورد این محصولات بدست آورید.

جدول مقایسه گچ پلیمری با گچ سنتی

گچ پلیمری گچ سنتی
ضد رطوبت
ضد ترک
میزان مصرف گچ سیوا پاششی: ۳۰ کیلوگرم در هر متر مربع با ضخامت ۲٫۵ سانتیمتر

گچ سیوا دستی: ۱۲ کیلوگرم در هر متر مربع با ضخامت ۱٫۵ سانتیمتر

گچ ساتن: ۱٫۵ کیلوگرم در هر متر مربع با ضخامت ۰٫۵ سانتیمتر

گچ زیرکار: ۱۲ کیلوگرم در هر متر مربع با ضخامت ۱٫۵ سانتیمتر

گچ سفیدکاری: ۱٫۵ کیلوگرم در هر متر مربع با ضخامت ۰٫۵ سانتیمتر

سرعت اجرا گچ سیوا پاششی ۲۵۰ متر مربع در روز

گچ سیوا دستی ۱۰۰ متر مربع در روز

حدود ۳۰ متر مربع در روز
زمان گیرایی اولیه
گچ سیوا پاششی سبک ۶۰ دقیقه

گچ سیوا دستی سبک ۳۰ دقیقه

گچ ساتن سبک ۲۰ دقیقه

حدود ۵ دقیقه
مقاومت ۳ الی ۴ برابر گچ معمولی
پرت مصالح تقریبا” صفر حدود ۲۵%
  • داده‌های فنی بیان شده در شرایط استاندارد آزمایشگاهی بصورت حدودی ارزیابی شده است. در شرایط کارگاهی امکان تغییرات وجود دارد.

انواع گچ های پلیمری

  • گچ گیپتون (بتوگیپس)
  • گچ سیوا دستی
  • گچ سیوا پاششی
  • گچ ساتن
گچ گیپتون بتوگیبس
گچ گیپتون یا بتوگیپس چیست؟
  • گچ گیپتون یا بتوگیپس، نوعی گچ ساختمانی زیر کار با مقاومت و چسبندی بالا، که بصورت دستی بر روی انواع آجر، سفال، بلوک های گچی، انواع سطوح بتنی، سیمانی و فوم پلی استایرن (یونولیت) اجرا می‌شود.
گچ پاششی پلیمری
گچ سیوا پاششی چیست؟
  • گچ پاششی نوعی گچ ساختمانی زیر کار برای گچ کاری با دستگاه گچ پاش است.
گچ پلیمری دستی سیوا
گچ سیوا دستی چیست؟
  • گچ سیوا دستی، نوعی گچ ساختمانی زیر کار برای گچ کاری بصورت دستی است.
گچ ساتن پلیمری
گچ ساتن چیست؟
  • گچ ساتن، نوعی گچ ساختمانی سفید کاری و پرداخت (اندود گچی ساختمانی با سختی سطحی اصلاح شده) برای گچ کاری بصورت دستی جهت دستیابی به سطح نهایی صاف، همگن تراز و یکدست است.

بهترین گچ پلیمری

انواع گچ پلیمری، در ۲ مدل زیرکار و سفیدکاری تولید می‌شود. مدل سفیدکاری این محصول، فقط گچ ساتن است که بصورت دستی اجرا می‌شود اما مدل زیرکار این محصول هم بصورت دستی و هم بصورت پاششی (با استفاده از دستگاه گچ پاش) اجرا میشود که بطور کل، گچ پلیمری دستی دارای کیفیت بالاتری است.

ترکیبات

ترکیبات این محصول، مواد افزودنی های خاصی است که در حقیقت مزیت هایی مانند مقاوت فشاری و مقاومت خمشی بیشتر، سبک سازی گچ، فرصت بیشتر برای گچکاری، ملات روان تر و… در گچ ایجاد میکند.

روش استفاده و طریقه ساخت گچ پلیمری

روش استفاده از گچ پلیمری بسیار ساده است. طریقه ساخت ملات انواع گچ پلیمری سیوا دستی و گچ ساتن به این صورت است که، نسبت ترکیب آب با گچ باید ۲ به ۱ باشد. یعنی هر ۵ لیتر آب، با حدودا” ۱۰ کیلوگرم گچ مخلوط می‌شود.

پس از ریختن آب به مقدار ذکر شده (۵ لیتر) در یک ظرف تمیز، شروع به پاشیدن گچ به مقدار لازم (۱۰ کیلوگرم) میکنیم. سپس حدود ۵ دقیقه صبر میکنیم تا اصطلاحا” گچ کاملا” خیس شود. پس از آن با استفاده از میکسر برقی، ماله و… شروع به مخلوط کردن آب و گچ به شکل همگن مینماییم.

برای گچ پاششی، خود دستگاه گچ پاش ملات را آماده میکند. 

ضخامت اجرای گچ کاری با استفاده از گچ پلیمری دستی حدود ۱٫۵ سانتیمتر و گچ پاششی حدود ۲٫۵ سانتیمتر و گچ ساتن حدود ۰٫۵ سانتیمتر است.

مراحل، روش ها و فرآیند انجام گچ کاری با استفاده از انواع گچ پلیمری بسیار آسان تر و مراتب بهتر از گچ های ساختمانی معمولی است. چراکه این محصولات دارای زمان گیرایی بالاتری نسبت به گچ های معمولی ساختمانی است و گچکاران محترم در زمان انجام گچ کاری، فرصت بسیار بیشتری برای اصلاح کار خود دارند.

 

جدول نسبت ترکیب آب و گچ برای انواع محصولات پلیمری

مقدار آب مقدار گچ
گچ گیپتون ۵ کیلوگرم ۱۰ کیلوگرم
گچ سیوا دستی ۵ کیلوگرم ۱۰ کیلوگرم
گچ سیوا پاششی
گچ ساتن ۵ کیلوگرم ۱۰ کیلوگرم
اجرای گچ کاری با گچ پاششی یا جت گیپس
گچ پاششی پلیمری

حدود ۷۵% مصرف گچ در ساختمان مربوط به روکش دیوارها، تهیه ملات های گوناگون و گچبری میباشد. همچنین از دیواره های گچی جهت جداسازی بین دو فضا در ساختمان استفاده می شود که دارای خواص اکوستیکی میباشد. علاوه براین از ملات گچ و خاک نیز ترکیبی بسیار مناسب برای پوشش های ساختمان می باشد.

امروزه در صنعت گچ کاری شاهد تحولاتی در ساختار و عملکرد میباشیم. یکی از این تحولات، ظهور گچ پلیمری پاششی است که به عنوان یک پوشش نوین در جهان شناخته شده است و کاربرد بسیار فراوانی دارد. سالهاست که در اروپا تولید و توسط دستگاه گچ پاش و گچ پاششی SPRAY PLASTER یا JET GIPS به روش مکانیزه و با سرعت بر روی دیوار پاشیده، مسطح و صاف میگردد. در صورتی که در ایران گچ به روش سنتی و به تدریج همراه با ضایعات فراوان مورد استفاده قرار میگیرد.

این گچ پس از پاشش همانند بتن سخت و مقاوم میشود. بستری بدون موج داشته و دارای اختلاف سطحی نزدیک به صفر می باشد. در مقابل رطوبت بسیار مقاوم بوده و همچنین تا حد قابل ملاحظه ای در مقابل حرارت مقاومت نشان میدهد.

همچنین گچ پاششی روی انواع مصالح ساختمانی یا متریال مختلف از جمله آجر، بتن، فوم، سفال، سیمان، لیکا و هبلکس و… قابل اجرا است.

دستگاه یا ماشین گچ پاش بصورتی طراحی شده که گچ را با نسبت خاصی با آب مخلوط کرده سپس دستگاه گچ پاش با پمپی که در آن خمیر گچ را توسط لوله مخصوص به سر نازل گچ پاش هدایت کرده و در سر نازل لوله دیگری که به پمپ هوای فشرده متصل می باشد مخلوط هوای فشرده و خمیر گچ را به ضخامت حدود ۲٫۵ سانتیمتر به دیوار می پاشد.

سپس لایه گچ را توسط شمشه های دستی صاف کرده و همچنین تراز می نمایند. روش گچ کاری با گچ پاششی بیشتر برای فضاهای بزرگ مقرون به صرفه می باشد. زمان گیرش گچ پاششی برای کارهای برزگ و سطوح بیشتر در نظر گرفته شده و با افزودنی نگهدارنده آب از خارج شدن سریع آب محتوی در گچ جلوگیری بعمل آمده تا خمیر گچ خاصیت قابل کار بودن را دارا باشد.

اجرای گچ کاری با گچ گیپتون
گچ گیپتون بتوگیبس

ابتدا یک ظرف تمیز آماده میکنیم و پس از ریختن آب به مقدار ذکر شده (۵ لیتر) در آن، شروع به پاشیدن گچ به مقدار لازم (۱۰ کیلوگرم) میکنیم. سپس حدود ۵ دقیقه صبر میکنیم تا اصلاحا” گچ کاملا” خیس شود. پس از آن با استفاده از میکسر برقی، ماله و… شروع به مخلوط کردن آب و گچ به شکل همگن مینماییم تا ملات آماده گچ کاری شود.

برای گچ کاری با یا گیپتون نیاز به دانش و تخصص خاصی نیست. فقط این نکته باید توسط گچکار در نظر گرفته شود که این نوع گچ ها دارای زمان گیرایی اولیه و نهایی بالاتری نسبت به سایر گچ های های ساختمانی میباشند.

اجرای گچ کاری با گچ سیوا دستی
گچ پلیمری دستی سیوا

ابتدا یک ظرف تمیز آماده میکنیم و پس از ریختن آب به مقدار ذکر شده (۵ لیتر) در آن، شروع به پاشیدن گچ به مقدار لازم (۱۰ کیلوگرم) میکنیم. سپس حدود ۵ دقیقه صبر میکنیم تا اصلاحا” گچ کاملا” خیس شود. پس از آن با استفاده از میکسر برقی، ماله و… شروع به مخلوط کردن آب و گچ به شکل همگن مینماییم تا ملات آماده گچ کاری شود.

برای گچ کاری با گچ پلیمری سیوا دستی نیاز به دانش و تخصص خاصی نیست. فقط این نکته باید توسط گچکار در نظر گرفته شود که این نوع گچ ها دارای زمان گیرایی اولیه و نهایی بالاتری نسبت به سایر گچ های های ساختمانی میباشند.

اجرای گچ کاری با گچ ساتن
گچ ساتن پلیمری

ابتدا یک ظرف تمیز آماده میکنیم و پس از ریختن آب به مقدار ذکر شده (۵ لیتر) در آن، شروع به پاشیدن گچ به مقدار لازم (۱۰ کیلوگرم) میکنیم. سپس حدود ۵ دقیقه صبر میکنیم تا اصلاحا” گچ کاملا” خیس شود. پس از آن با استفاده از میکسر برقی، ماله و… شروع به مخلوط کردن آب و گچ به شکل همگن مینماییم تا ملات آماده گچ کاری شود.

برای گچ کاری با گچ ساتن نیاز به دانش و تخصص خاصی نیست. فقط این نکته باید توسط گچکار در نظر گرفته شود که این نوع گچ، دارای زمان گیرایی اولیه و نهایی بالاتری نسبت به سایر گچ های های ساختمانی میباشند و برای مرحله نهایی گچ کاری (سفید کاری، پرداخت و ایجاد سطوح صاف و یکدست) از آن استفاده میشود.

کاربرد و مناطق مورد مصرف برای گچ کاری

در اکثر مناطق شمالی کشور (استان های مازندران، گیلان و گلستان) به دلیل بالا بودن رطوبت، از انواع گچ های سیوا پاششی و سیوا دستی برای گچ کاری زیر کار و از گچ ساتن برای نازک کاری، سفید کاری و پرداخت استفاده می‌شود.

البته مصرف بالای گچ پلیمری در مناطق شمالی، دلیل بر عدم مصرف در مناطقی با سطح رطوبت پایین نمی‌باشد. به عنوان مثال در اکثر پروژه های شهر شیراز، رشت، گرگان، کرمان، زاهدان، تبریز، قم، مشهد، اصفهان، کرج، تهران و… از این محصولات استفاده می‌شود.

معایب گچ معمولی نسبت به پلیمری

معایب گچ های معمولی نسبت به سایر گچ های پلیمری بسیار زیادند. بطور مثال یکی از عمده ترین آنها، زمان پایین گیرایی گچ های معمولی است که حدود ۵ دقیقه میباشد اما همین زمان گیرایی در انواع گچ پلیمری دست کم به ۳ تا ۴ برابر افزایش می‌یابد.

از دیگر نکات مهم ظد رطوبت بودن گچ های پلیمری و سرعت بالای اجرای گچ کاری است.

گچ های پلیمری دارای چه ویژگی هایی هستند؟

مزایا انواع گچ پلیمری بسیار بالا بوده و با استفاده از این محصولات، به هیچ عنوان معایب گچ معمولی دیگر وجود ندارد.

مشخصات و مزایای گچ پلیمری

  • ضد رطوبت
  • ضد ترک
  • مقاومت بلا و ضد خش
  • ضد حریق
  • سرعت بالا در اجرا – مشخصا” با استفاده از گچ پلیمری پاششی در حدود ۲۵۰ متر مربع در روز و با استفاده از گچ پلیمری دستی در حدود ۱۰۰ متر مربع در روز میتوان گچ کاری انجام داد.
  • وزن مخصوص کمتر
  • دیرگیر بودن و فرصت دادن به گچ کار جهت اصلاح کار
  • قابلیت انعطاف پذیری بالا نسبت به گچ معمولی

چرا گچ پلیمری معایب گچ معمولی را ندارد و اجرای گچ کاری با آن راحت تر است؟

  • ساخت ۴ یا ۵ استانبولی گچ و استفاده آنها به ترتیب
  • زمان گیرایی مناسب برای اصلاح گچ کاری
  • سرعت اجرای بالاتر
  • ملات روان تر نسبت به گچ معمولی
  • دور ریز بسیار کم و ناچیز
  • ایجاد سطح صاف و صیقلی و سفیدی بیشتر

قیمت گچ کاری پلیمری

هزینه اجرای گچ کاری با گچ های پلیمری

قیمت گچ کاری

قیمت گچ کاری و نرخ دستمزد گچ کاری با گچ پلیمری تقریبا همانند گچ های معمولی است. به دلیل گیرایی بالاتر گچ های پلیمری که فرصت بیشتری به گچکار برای اصلاح کار میدهد، حتی میتوان گفت استادکار با استفاده از این نوع گچ، به مراتب راحت تر گچکاری را انجام میدهد.

اسامی و نام های دیگر

در بازار مصالح ساختمانی نام هایی مانند گچ ضد آب، گچ ضد رطوبت، گچ ضد صدا، گچ ضد حریق، گچ ضد ترک، گچ ضد شوره و… به گوش میخورد که تمامی اینها بطور معمول به انواع گچ پلیمری اشاره دارد.

همانطور که بارها و بارها در این صفحه گفته شد، انواع گچ های پلیمری، به دلیل مواد افزودنی بکار رفته در تولید آنها، در برابر آب، رطوبت، حرارت آتش و… نسبت به گچ های معمولی ساختمانی مقاومت بالاتری دارند.

گچ ضد رطوبت، گچ عایق رطوبت و یا گچ مقاوم در برابر رطوبت چیست؟

گچ پلیمری ضد رطوبت

در بین برخی پیمانکاران، گچ کاران و مجریان محترم ساختمان، برخی مواقع اصطلاح گچ ضد رطوبت پلیمری، گچ عایق رطوبت، گچ مقاوم در برابر رطوبت و… شنیده میشود. همانطور که گفته شد، انواع گچ های پلیمری به دلیل مواد افزودنی بکار رفته در تولید آن، ضد رطوبت است.

گچ ضد رطوبت خاصیت انواع گچ های پلیمری بوده که به علت استفاده از افزودنی های خاص دو تولید آن، در برابر نفوذ رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارند.

این گچ بصورت مقاوم در برابر رطوبت هوا تولید شده و همانطور که در بخش های قبل گفته شد، دارای انواع دستی و پاششی میباشد.

مدل پاششی را باید با استفاده از دستگاه های گچ پاش مورد استفاده قرار داد و مدل های دستی این محصول به روش سنتی با استفاده از ماله و شمشه بر روی سطوح دیوار و سقف مورد استفاده قرار می گیرند.

نکته بسیار مهم این است که باید برای گچ کاری دیوارهای داخلی ساختمان، هم در سطح زیرکار و هم در سطح روکار از گچ پلیمری استفاده شود تا خاصیت ضد رطوبت بودن بر روی دیوار ایجاد شود.

بطور کلی باید گفت، در صورت اجرای گچکاری بطور مناسب، تمامی گچ های پلیمری در برابر رطوبت مقاوم بوده و معمولا در مناطقی مانند شمال و جنوب کشور بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد. البته این مطلب به این معنا نیست که در سایر نقاط که هوای شرجی و با رطوبت بالا ندارند، این محصولات استفاده نشود.

گچ ضد آب چیست؟

گچ پلیمری ضد رطوبت

در بین برخی پیمانکاران، گچ کاران و مجریان محترم ساختمان، برخی مواقع اصطلاح گچ ضد آب، گچ عایق رطوبت، گچ مقاومت در برابر آب و… شنیده میشود. همانطور که گفته شد، انواع گچ های پلیمری به دلیل مواد افزودنی بکار رفته در تولید آن، ضد رطوبت است.

برای ضد آب شدن گچ، اگر پس از اجرای مرحله نهایی گچ کاری، از مواد نانو استفاده شود و روی دیوار اسپری شود، میتوان گفت تا حدودی گچ کاری انجام شده روی دیوار ضد آب شده است.

فیلم اجرای انواع گچ پلیمری دستی و پلیمری پاششی

خرید گچ پلیمری

بازدیدکننده محترم، شما میتوانید به راحتی خرید گچ پلیمری را مستقیم از کارخانه انجام دهید.

اگر قصد خرید با تناژ پایین دارید، یکی از راهکارهای واحد فروش کارخانه ما، ارسال این محصول با ماشین ظرفیت کم (خاور ۴ تن) برای سراسر کشور است.

اگر هم تناژ خرید شما کمتر از ظرفیت ۴ تن است، میتوانید به نمایندگی های گچ پلیمری ما در سراسر کشور مراجعه کنید.

قیمت گچ پلیمری

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

برای اطلاع از قیمت گچ پلیمری دستی و پاششی، میتوانید با واحد فروش شرکت تماس حاصل فرمایید و یا از طریق لینک های زیر، خرید خود را از فروشگاه اینترنتی ما انجام دهید.

قیمت گچ گیپتون
قیمت بتونه درزگیری بتونه درزگیر
قیمت گچ سیوا
قیمت گچ ساتن
قیمت گچ پلیمری پاششی
بتونه نقاشی
قیمت ماستیک

سوالات متداول

تفاوت اصلی گچ پلیمری با گچ های معمولی در میزان چسبندگی، مقاومت ایجاد شده پس از گچ کاری و سرعت اجرای گچکاری است.

گچ پلیمری سیوا دستی: زیرکار

گچ پلیمری سیوا پاششی: زیرکار

گچ پلیمری ساتن: سفیدکاری و پرداخت

انواع گچ پلیمری، نه تنها هیچ عیب و ایرادی ندارند، بلکه نسبت به سایر گچ های ساختمانی معمولی دارای مزایای بسیار بالاتری هستند.

  • ملات روان
  • زمان گیرایی بالاتر و فرصت بیشتر جهت اصلاح کار
  • چسبندگی و مقاومت بیشتر روی دیوار و عدم ترک خوردگی
  • مقاومت در برابر رطوبت (گچ ضد رطوبت)
  • حجم بیشتر و چگالی کمتر
  • مقاومت بیشتر در برابر حرارت
  • سرعت بیشتر در اجرای گچ کاری
  • قابلیت اجرای گچ زیرکار بصورت پاششی

از لحاظ میزان مصرف در هر متر مربع گچکاری، گچ پلیمری دستی مقرون به صرفه تر است.

از لحاظ سرعت اجرای گچ کاری، گچ پلیمری پاششی مقرون به صرفه تر است.

گچ پلیمری ضد آب نیست اما در برابر رطوبت مقاوم است.

برای خرید گچ پلیمری از کارخانه، سفارش شما حداقل باید ۴ تن (یک ظرفیت خاور) باشد.

ظرفیت و روش های ارسال ←

جهت مشاهده قیمت، لطفا به لینک زیر مراجعه فرمایید.

لیست قیمت ←

بله. شما میتواند به راحتی سفارش جزئی خود را به کارخانه ما اعلام کنید.

۲۸ دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.