بهترین گچ

بهترین نوع گچ های ساختمانی روکار (سفید کاری) و زیرکار (گچ خاک) مخصوص گچ کاری و گچبری

 

  • بهترین گچ برای سفیدکاری (روکار) کدام نوع، برند و مارک است؟
  • بهترین و مرغوبترین نوع گچ برای گچ و خاک (زیرکار) کدام است؟

این سوال ها، یکسری سوالات بسیار مهم برای ساختمان سازان است که میخواهند بدانند کدام محصول بالاترین کیفیت برای انجام گچ کاری را دارد. در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

بهترین گچ

در صنعت گچ ساختمان و در کارخانجات مختلف در ایران، سمنان و سایر استان و شهرها، انواع مختلف گچ های ساختمانی تولید میشود که کاربردهای متفاوتی دارند. برخی گچ ها برای مرحله اول گچ کاری (زیرکار)، برخی برای انجام مرحله پرداخت و نهایی گچ کاری و برخی محصولات مانند گچ میکرونیزه برای مجسمه سازی مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله سعی داریم بهترین گچ ساختمانی برای مراحل مختلف گچ کاری و سایر زمینه های معرفی کنیم.

روش های شناسایی گچ مرغوب

برای شناسایی و تشخیص گچ ساختمانی خوب نیاز است تا یک سری اطلاعات فنی در خصوص انواع گچ مرغوب را بدست بیاوریم. عمده ترین و مهم ترین ویژگی های یک گچ مرغوب در جدول زیر جمع آوری شده است.

گچ مخصوص زیرکار گچ مخصوص سفیدکاری و پرداخت
اندازه الک (mm) ۲٫۳۸

۱٫۴۱

۰٫۵

۲٫۳۸

۱٫۴۱

۰٫۵

۰٫۲۵

مانده روی الک

(درصد وزنی)

صفر

حداکثر ۵

حداکثر ۱۵

صفر

صفر

صفر

حداکثر ۲

ابتدایی (گیرش اولیه) ۴ الی ۶ ۴ الی ۶
نهایی (گیرش ثانویه) ۲۰ الی ۳۰ ۲۵ الی ۶۰
 مقاومت فشاری

N/mm۲

حداقل ۶ حداقل ۵٫۵
مقاومت خمشی

N/mm۲

حداقل ۲٫۵  حداقل ۲

خلوص مواد اولیه در تولید از جمله عواملی است که تاثیر زیادی بر کیفیت یک کالای گچی و تولید گچ مرغوب دارد. خلوص سنگ گچ بر پایه درصد کانی ژیپس در آن تعریف می‌شود. بر پایه انجمن استاندارد مصالح آمریکا (ASTM) دست‌کم خلوص مورد نیاز برای سنگ گچ در مواد صنعتی ۷۰ درصد ژیپس است در صورتی که بیش‌تر سنگ گچ‌ های تجاری و بازرگانی دارای ۷۵ تا ۹۰ درصد خلوص می‌ باشند. نا خالصی‌ های موجود در سنگ گچ بیشتر شیل، رس‌ ها و کربنات کلسیم است و گاهی بازمانده کنش‌ ها و فعالیت‌ های حیاتی نیز در آن دیده می‌ شود.

استانداردهای ملی و بین المللی نیز یکی از گواهی های تایید کیفیت و مرغوبیت گچ های ساختمانی هستند که توسط سازمان ملی استاندارد ایران و نهادهای بین المللی تضمین کیفیت صادر می گردند.

استانداردهای ملی ۱-۱۲۰۱۵ و ۲-۱۲۰۱۵ از جمله مهم ترین استانداردهای تدوین شده در زمینه انواع گچ های ساختمانی هستند و اخذ این استاندارد تا حدود بسیار زیادی تضمین کننده مرغوبیت گچ تولیدی در شرکت تولید کننده آن خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کلیه استانداردهای تدوین شده در زمینه گچ های ساختمانی و صنایع وابسته به آن می توانید از این لینک دیدن کنید.

همچنین اخذ گواهینامه های معتبر بین المللی همچون ISO-9001 در مدیریت کیفیت نیز شاخصه دیگری برای برتری کیفی یک محصول نسبت به کالاهای مشابه خود می باشد.


بهترین گچ برای زیرکار

با کیفیت ترین گچ برای انجام گچ خاک دیوار و سقف ساختمان “گچ زیرکار نوع یک” است که در بسته بندی ۳۰ و ۴۰ کیلویی به بازار عرضه میشود. دلیل برتر بودن این محصول نسبت به سایر محصولات زیرکار، دانه بندی ریزتر آن و مقاومت بالاتر آن است. در دسته بندی گچ های پلیمری زیرکار نیز سه گچ گیپتون، گچ پاششی (مخصوص گچ کاری با دستگاه گچ پاش) و گچ سیوا وجود دارد.

 

رده بندی گچ های پلیمری زیرکار
۱ گچ سیوا دستی یا گچ پاششی
۲ گچ گیپتون

توضیح: گچ سیوا دستی و پاششی از نظر کیفیت یکسان است و فقط نوع کار با آنها متفاوت است.

 

رده بندی گچ های معمولی زیرکار
۱ گچ زیرکار نوع ۱
۲ گچ زیرکار نوع ۲
۳ گچ زیرکار نوع ۳
۴ گچ خاک آماده

 


بهترین گچ سفیدکاری (روکار – پرداخت)

با توجه به فرهنگ مصرف در مناطق مختلف ایران و سایر کشورهای گچ های سفیدکاری دارای درجه کیفیت متفاوتی است. مثلا اگر شما بخواهید از گچ های معمولی ساختمانی برای انجام گچ کاری استفاده کنید بهتر است گچ میکرونیزه را انتخاب نمایید زیرا دارای دانه بندی ریزتر و سفیدی بیشتر است که این امر سبب میشود تا گچکار بتواند راحت تر سفیدکاری را انجام دهد. در دسته بندی گچ های سفیدکاری پلیمری تنها یک گچ ساتن وجود دارد. اگر شما بخواهید برای سفیدکاری ساختمانی از گچ پلیمری استفاده کنید باید گچ ساتن را انتخاب نمایید.


بهترین گچ مجسمه سازی

گچ مجسمه سازی
گچ مجسمه سازی

هرچه گچ دارای دانه بندی ریزتر باشد، مقاومت بالاتری دارد به همین دلیل در صنعت مجسمه سازی معمولا” از گچ میکرونیزه که دارای دانه بندی ریزتری نسبت به گچ معمولی ساختمانی است استفاده میشود.


خصوصیات و مشخصات گچ ساختمانی مرغوب
  • سفیدی واقعی حداقل بالای ۸۵%
  • دانه بندی مش ۴۰ برای گچ معمولی سفیدکاری
  • دانه بندی مش ۲۰۰ برای گچ های میکرونیزه
  • بسته بندی مناسب جهت سهولت در حمل و نقل در ساختمانی
  • زمان گیرایی اولیه مناسب (معمولا” بالای ۵ دقیقه)
تفاوت انواع گچ های سفید کاری معمولی، میکرونیزه و ساتن
گچ کاری گچ بری گچکاری گچبری

بطور کلی گچ سفید کاری میکرونیزه به دلیل اینکه در خط تولید آن از تکنولوژی بالاتری برای آسیاب استفاده میشود، دارای دانه بندی ریزتری نسبت به گچ معمولی است و فقط همین امر باعث میشود تا بتوان گفت، گچ میکرونیزه برای انجام گچ کاری (سفیدکاری) دارای کیفیت بالاتری است. در ارتباط با گچ پلیمری ساتن باید گفت این محصول همان گچ میکرونیزه است اما با مواد افزودنی ترکیب شده و مشخصه اصلی آن زمان گیرایی بالاتر است.

گچ سمنان

بهترین گچ پلیمری

انواع گچ پلیمری سیوا دستی و سیوا پاششی برای زیر کار و گچ پلیمری ساتن برای سفید کاری و پرداخت لایه نهایی استفاده میشود.

در مورد اینکه بهترین گچ پلیمری کدام است، میتوان گفت گچ پلیمری سیوا دستی دارای مزایایی بالاتری از نظر استحکام و مقاومت دارد اما گچ پلیمری پاششی هم دارای مزیت مهمی از جمله سرعت اجرای بالا در اجرا است.

تفاوت گچ معمولی و پلیمری
گچ معمولی بهتر است یا انواع گچ های پلیمری؟

با توجه به تمام ویژگی های گچ های های پلیمری، هم برای انجام مرحله اول گچ کاری ساختمان و هم برای پرداخت (اندود) لایه نهایی گچ کاری گچ پلیمری بسیار مناسب تر از گچ های معمولی ساختمانی است. برای مطالعه ویژگی این محصولات به صفحه ویژه گچ پلیمری مراجعه نمایید.

نتیجه گیری

در بازار مصالح ساختمانی انواع مختلفی از برند، مارک و علامت های تجاری مربوط به گچ ساختمانی وجود دارد ولی بطور کلی میتوان گفت بهترین گچ در حقیقت گچی است دارای ویژگی های زیر باشد.

  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه
  • ملات روان
  • استحکام بالا
  • فرصت کافی برای انجام گچ کاری
  • سفیدی خوب (برای دسته بندی گچ های سفیدکاری)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.