گچ سمنان

فهرست مطالب

گچ کاری گچ بری گچکاری گچبری

گچکاری

کاربرد اصلی گچ در ساختمان سازی و مشخصا” برای انجام گچ کاری دیوار، سقف، ستون ها و… است. در این صفحه میتوانید اطلاعات مربوط به قیمت، عکس، بهترین ابزار گچ کاری و بنایی، آموزش انواع ماله و شمشه کشی با گچ، روش ها و مراحل انجام گچکاری دیوار و سقف ساختمان بصورت سنتی (ساده)، مدرن و انواع گچ های ساختمانی مخصوص زیرکار و سفیدکاری را بدست آورید.

گچ کاری در سایر نقاط دنیا

گچکاری به انگلیسی plastering نامیده میشود. معمولا” در کشور هایی که از این نظر مدرنتر هستند، از گچ پاششی به عنوان گچ زیرکار و سپس از گچ ساتن به عنوان گچ سفیدکاری (نازک کاری) استفاده میشود. از جمله همسایگان ایران که در آنها این کار مدرنتر از کشور ما انجام میشود میتواند ترکیه، ارمنستان، ترکمنستان را نام برد.

تاریخچه گچ کاری و گچبری

در ایران گچ رابطه نزدیکی با صنعت ساختمان سازی داشته و از قدیم یکی از مصالح ساختمانی سنتی ایران بوده است. تاریخچه گچکاری در ایران بسیار غنی بوده و گچ همواره یکی از مصالح ساختمانی مورد توجه ایرانیان باستان بوده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاریخچه لطفا” وارد لینک زیر شوید.

ماله گچ کاری

ماله گچ کاری

ماله گچ کاری یکی از مهمترین ابزار برای انجام گچکاری ساختمان است. ماله، لیسه و کاردک دارای انواع مختلفی با کارایی، کاربرد و جنس متفاوت است که در لینک زیر میتواند اطلاعات کاملی در این باره بدست آورید.

گچ کاری و گچبری داخل ساختمان چیست و چگونه انجام میگیرد.

آموزش کار با انواع گچ و خاک و گچ سفیدکاری (مراحل اجرای گچکاری دیوار و سقف ساختمان)

بطور کلی گچکاری دیوار و سقف ساختمان در ۲ مرحله انجام میشود.

 

  • مرحله اول

ابتدا از گچ های زیرکار برای گچ خاک استفاده میکنند که به ترتیب در زیر مراحل آن توضیح داده شده است.

  1. مخلوط کردن گچ و آب با نسبت وزنی یکسان ( ۱۰۰ گرم آب – ۱۰۰ گرم گچ) و یا نسبت ۱۰۰ گرم آب با ۱۳۰ گرم گچ
  2. اجرا روی دیوار ساختمان با ضخامت حدود ۲ سانتیمتر

 

  • مرحله دوم

اجرای گچ سفید کاری به عنوان مرحله نهایی است.

  1. مخلوط کردن گچ و آب با نسبت وزنی یکسان ( ۱۰۰ گرم آب – ۱۰۰ گرم گچ) و یا نسبت ۱۰۰ گرم آب با ۱۳۰ گرم گچ
  2. اجرا روی دیوار ساختمان با ضخامت حدود ۰٫۵ سانتیمتر

گچکاری در ایران

  • گچکاری بصورت سنتی

بطور معمولی در کارخانجات گچ سمنان و سایر کارخانه های گچ ایران، گچ ساختمانس معمولی زیرکار و سفیدکاری تولید می‌شود.

گچکاری با استفاده از گچ های معمولی بدین صورت است که ابتدا یک لایه با ضخامت بیشتر روی دیوار به عنوان گچ خاک و سپس یک لایه نازک به عنوان سفید کاری اجرا میشود. (دوگچه)

  • گچکاری نوین با استفاده از گچ های پلیمری

 از جمله روش های نوین گچکاری استفاده از انواع گچ های ساختمانی زیرکار و روکار (سفیدکاری) پلیمری است که از مزایای آن سرعت اجرای گچکاری ساختمان میباشد. گچ های پلیمری همانند گچ های سنتی دارای دو نوع زیرکار و روکار میباشد.

از گچ های پلیمری ماننده گیپتون، سیوا و ساتن برای انجام گچ کاری بصورت دستی و از گچ پاششی برای انجام گچ کاری با دستگاه گچ پاش استفاده میشود.

استفاده از دستگاه گچ پاش به منظور گچکاری ساختمان در ایران در سالهای اخیر رو به افزایش است اما عمده کار گچ کاری بصورت سنتی صورت میپذیرد. در این روش ابتدا یک لایه گچ زیرکار با ضخامت تقریبا” یک تا دو سانتیمتر به عنوان گچ خاک با استفاده از دستگاه گچ پاش اجرا و سپس یک لایه نازک به عنوان سفیدکاری بصورت دستی (با استفاده از ماله) انجام میگیرد.

شرکت گچ سمنان اسپندار تولیدکننده انواع گچ پلیمری نیز میباشد. جهت خرید میتوانید با همکاران ما در واحد فروش تماس بگیرید.

گچ پلیمری

بطور کلی استفاده از گچ های پلیمری به ۴ دسته تقسیم بندی میشود.

دستگاه گچ پاش

گچکاری مدرن با دستگاه گچ پاش و گچ پلیمری پاششی

یکی از روش های جدید و مدرن گچکاری، استفاده از دستگاه گچ پاش است. گچ مورد مصرف در دستگاه گچ پاش، گچ پلیمری پاششی است. اصلی ترین و مهمترین ویژگی این دستگاه سرعت بالا در اجرا است.

با توجه به مهارت گچکار، در یک روز حدود ۲۵۰ متر مربع با استفاده از دستگاه گچ پاش میتواند گچکاری انجام شود. در لینک زیر میتوانید اطلاعات مربوط به دستگاه گچ پاش و گچ مخصوص به آن را کسب نمایید.

کدام دیوارهای ساختمان را میتوان گچ کاری شود؟

اجرای گچکاری توسط استادکار (ماهر و حرفه ای) میتواند روی انواع دیوار، سقف، ستون و… ساختمان با استفاده از گچ های مختلف انجام شود.

روز انواع دیوار بلوک سیمانی، بتنی، تیغه سفال، آجر، بلوک هبلکس، دیوار گچی پیش ساخته، لیکا و… انجام میشود.

گچکاری روی دیوار، سقف و ستون تیغه چینی شده با آجر و سفال

گچ زیر کار سمنان

یکی از معمول ترین و رایج ترین روش های ایجاد دیوار در ساختمان استفاده از انواع آجر و تیغه های سفالی است. برای انجام مرحله اول گچکاری و ایجاد گچ خاک روی این نوع دیوارها، میتوان از گچ معمولی ساختمانی برای زیرکار، گچ گیپتون و انواع گچ های پلیمری دستی سیوا و گچ پاششی استفاده کرد.

گچکاری روی کاهگل

گچ کاری روی کاهگل

برای اجرای گچ روی کاهگل، میتوان از انواع گچ های معمولی و پلیمری استفاده شود. نکته مهم در اجرای گچ روی کاهگل کرم بندی مناسب برای ایجاد سطح صاف است.

گچکاری روی دیوار برشی، بتن و دیوار سیمانی

گچ کاری روی بلوک سیمانی

برای اجرای گچ روی دیوار برشی، بتن و دیوار سیمانی باید از انواع گچ های پلیمری زیرکار مانند گیپتون، سیوا دستی و یا پاششی استفاده شود و در انجام سفیدکاری میتواند هم گچ پلیمری ساتن و هم گچ های معمولی سفیدکاری استفاده شود.

گچکاری روی یونولیت و فوم

گچ کاری روی یونولیت و فوم

فوم و یونولیت یکی از جدیدترین مصالح ساختمانی برای ایجاد سقف در ساختمان سازی است. برای اجرای گچ روی فوم و یونولیت باید از گچ هایی مانند گیپتون، سیوا و یا پلیمری پاششی استفاده شود. گچ های گیپتون، سیوا و پلیمری پاششی دارای چسبندگی بیشتری نسبت به گچ های معمولی ساختمانی هستند.

گچکاری روی راویز یا رابیتس

گچ کاری روی راویز و رابیتس

در اجرای گچ روی رابیتس اگر از گچ های تمامی گچ های میتواند استفاده شود. نکته بسیار مهم در اجرای گچکاری روی رابیتس این است که مصرف گچ نسبت به مثلا گچکاری روی آجر، روی کمی بیشتر است.

گچکاری روی آهن و فلزات

گچ کاری روی آهن

اجرای گچ روی فلزات باید از گچ های استفاده شود که چسبندگی بیشتری نسبت به گچ های معمولی دارند.

گچکاری روی هبلکس

گچکاری روی هبلکس

اجرای گچ روی هبلکس یکی از مشکل ترین انجاع گچ کاری است. دلیل این امر جذب آب بسیار بالای هبلکس است.

زمانی که جذب آب توسط سطح زیرین گچ کاری به شدت انجام شود، ملات اجرا شده روی دیوار آب خود را از دست داده و گچ کاری ترک میخورد.

برای جلوگیری از این امر باید سطح هبلکس را کاملا خیس کرد و یا از پرایمر روی هبلکس استفاده شود و سپس گچکاری انجام شود.

گچکاری روی گچ قدیمی

گچ کاری روی گچ قدیمی

اجرای گچکاری روی گچ قدیمی دیوار بطور معمول و مرسوم انجام نمیشود. برای انجام گچکاری مجدد، باید ابتدا گچ قدیمی را از دیوار بطور کامل جدا کنید، سپس مرحله اول گچکاری یعنی گچ زیرکار و پس از آن سفید کاری و پرداخت را انجام دهید.

نوع دیوار، سقف و ستون نوع گچ زیرکار
نوع گچ سفیدکاری
تیغه های سفال، آجر، تیرچه گچ های معمولی زیرکار (گچ خاک)، گچ گیپتون، گچ پلیمری دستی سیوا، گچ پلیمری پاششی گچ ساتن، گچ معمولی سفیدکاری، گچ میکرونیزه پرداخت
کاهگل گچ های معمولی زیرکار (گچ خاک)، گچ گیپتون، گچ پلیمری دستی سیوا، گچ پلیمری پاششی گچ معمولی سفیدکاری، گچ میکرونیزه پرداخت
بتن، سیمان، دیوار برشی گچ گیپتون، گچ پلیمری دستی سیوا، گچ پلیمری پاششی گچ ساتن، گچ معمولی سفیدکاری، گچ میکرونیزه پرداخت
فوم و یونولیت گچ گیپتون، گچ پلیمری دستی سیوا، گچ پلیمری پاششی گچ ساتن، گچ معمولی سفیدکاری، گچ میکرونیزه پرداخت
رابیتس گچ گیپتون، گچ پلیمری دستی سیوا، گچ پلیمری پاششی گچ ساتن، گچ معمولی سفیدکاری، گچ میکرونیزه پرداخت
آهن و فلزات گچ گیپتون، گچ پلیمری دستی سیوا، گچ پلیمری پاششی گچ ساتن، گچ معمولی سفیدکاری، گچ میکرونیزه پرداخت
نسبت، میزان اختلاط و ترکیب آب به گچ
گچ کاری گچ بری گچکاری گچبری ملات گچ و آب
گچ کاری گچ بری گچکاری گچبری ملات گچ و آب
گچ کاری گچ بری گچکاری گچبری
گچ

محاسبه میزان مخلوط کردن گچ و آب برای درست کردن ملات گچ کاری یک امر بسیار مهم است. در مناطق مختلف و با توجه به نوع گچ این نسبت را تعیین میکنند و گچکار ملات گچ و آب را آماده میکند.

برای مثال نسبت اختلاط آب و گچ برای گچ های معمولی ساختمانی ۵۰% گچ و ۵۰% آب است و این نسبت برای انواع گچ های پلیمری (گیپتون، سیوا دستی، ساتن و سیوا پاششی) تغییر میکند و معمولا درصد گچ بیشتر میشود. برای مطالعه این مطلب روی لینک زیر کلیک کنید.

گچ کشته

گچ کشته برای گچ کاری بصورت کشته کشی است و بدین ترتیب ساخته میشود که گچ کار در زمان مخلوط کردن گچ و آب و آماده کردن ملات گچکاری، گچ و آب را در مدت زمان زیادتری نسبت به حالت معمولی مخلوط کرده و سپس یک لایه نازک به عنوان پرداخت روی دیوار و سقف میکشد.

گچ زنده

ملات گچ کاری که بطور معمول ساخته میشود، گچ زنده است که برای زیرکار (گچ خاک) و روکار (سفیدکاری) استفاده میشود.

  • در لینک زیر میتوانید روش تهیه ملات گچ کشته و گچ زنده را مطالع کنید.

انواع ماله و ابزار گچ کاری

توانایی دورسازی در گچکاری ساختمان ها ظوابط ساخت قوش گچ بری آشنایی اشکال دورسازی در گچ کاری و گچبری تزئینی سنتی پوشش طاق و چشمه انواع قوس ها در معماری اسلامی آشنایی با ابزارزنی و کشوزنی در گچبری

در گچکاری ساختمان از ابزارهای مختلفی مانند استانبولی، ماله، ابزار کشوزنی و… استفاده میشود که کاربردهای متفاوتی دارند که در بالا عکس برخی از آنها را مشاهده میکنید. در لینک زیر میتوانید اطلاعات مربوط به انواع ابزارهای گچ کاری را کسب نمایید.

زیرسازی و آستر دیوار

 زیرسازی و ایجاد آستر یکی از مراحل اولیه گچکاری ساختمانی است که در لینک زیر میتوانید اطلاعات مربوط به آن را کسب نمایید.

ضخامت گچ کاری
مصرف گچ در هر متر مربع

برای اجرای گچ کاری در ساختمان همیشه دو مرحله وجود دارد.

  1. مرحله اول: زیر کار یا اصلاحا” گچ و خاک
  2. مرحله دوم: سفید کاری و پرداخت

بسته به نوع گچ انتخابی شما، میزان ضخامت گچکاری متفاوت است. در لینک زیر میتوانید میزان ضخامت و مصرف گچ در هر متر مربع را مشاهده کنید.

گچ کاری ساختمان در هوای سرد زمستان
گچ کاری در زمستان

معمولا” گچکاری سقف و دیوار داخل خانه در هوای سرد فصل زمستان انجام نمیگیرد مگر اینکه از گچی با مقاومت بالا استفاده شود و یا برای انجام آن شرایط خاصی در داخل ساختمان فراهم می آورند.

 

شرایط لازم برای گچ کاری در زمستان

  • پوشانده محل در و پنجره ساختمان در حال ساخت با پلاستیک یرای جلوگیری از انتقال سرما به داخل ساختمان.
  • روشن کردن وسیله گرمایشی در داخل ساختمان در حال ساخت.

 

دلیل بوجود آوردن همچین شرایطی این است که انجام گچ کاری با مشکلاتی مانند ترک خوردن گچ کاری در هوای سرد روبرو نشود.

با توجه به میزان چسبندگی بسیار بالاتر انواع گچ های پلیمری مانند سیوا دستی، ساتن دستی و گچ پاششی، در زمستان هم میتوان با استفاده از این محصولات، گچکاری انجام داد.

ویدیو آموزش گچ کاری سفید کاری، زیرکار (گچ و خاک) و اجرای انواع گچ پلیمری دستی و پاششی

نحوه محاسبه میزان مصرف گچ در هر متر مربع

مصرف گچ در هر متر مربع

محاسبه میزان مصرف گچ مخصوص سفیدکاری و گچ زیرکار، در هر مترمربع، همواره یکی از مشکلات اصلی فعالان صنعت ساختمان بوده است. در این بخش سعی کرده ایم با زبانی ساده و بدور از پیچیدگی های فنی، نحوه محاسبه گچ مورد نیاز را برای شما شرح دهیم. برای مطالعه این مطلب روی لینک زیر کلیک کنید.

جاچراغی

گچ کاری یکی از مهمترین مراحل ساختمان سازی است که در حقیقت نمای کار و زیبایی فضای داخلی خانه است. در سالهای اخیر و با توجه به استفاده از انواع پوشش های روی دیوارهای داخلی ساختمان برای زیبایی بیشتر درون خانه مثلا جایی برای چراغهای هالوژن در نظر گرفته میشود. برای مطالعه این مطلب روی لینک زیر کلیک کنید.

جاچراغی ←

گچ کاری روی دیوار برشی (سیمانی – بتنی)، رابیتس، یونولیت، فوم

بطور کلی برای گچ کاری روی سقف و دیوار برشی (سیمانی – بتنی)، رابیتس، یونولیت، فوم، ایزوگام و… باید از انواع گچ های پلیمری به علت چسبندگی بالاتر مانند سیوا یا گیپتون به عنوان گچ زیرکار استفاده کرد. با کلیک بر روی لینک های زیر میتواند نحوه گچکاری روی رابیتس را مطالعه کنید.

زیرسازی و سفیدکاری روی رابیتس ←


انواع ملات گچ کاری

ملات های گچ کاری میتواند مخلوط پودر گچ معمولی ساختمانی با آب، پودر گچ و خاک اماده با آب و… باشد. برای مطالعه این مطلب روی لینک زیر کلیک کنید.

انواع ملات گچ کاری ←

چگونه گچ دیوار را زود و سریعتر خشک کنیم؟
گچ کاری

گچ روی دیوار پس از انجام گچ کاری به شکل طبیعی در مجاورت هوا و دمای داخل خانه خشک میشود. روش های نوینی برای خشک کردن گچکاری وجود ندارد. برای مطالعه این مطلب روی لینک زیر کلیک کنید.

برخی مطالب مرتبط:

قیمت گچ کاری

نرخ و دستمزد مربوط به قیمت هر متر مربع گچ کاری (سفید کاری – نازک کاری و گچ و خاک) ساختمان در مناطق مختلف و بر اساس متراژ کار در ساختمان ها متفاوت است. هزینه و اجرت هر متر مربع انواع ابزار زنی گچکاری ساختمان با توجه به نوع کار توسط گچکار مشخص میشود.

نرخ دستمزد برای هر متر مربع گچکاری را در لینک زیر مشاهده کنید.

۷ دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

گچ پاششی پلیمری
گچ پلیمری دستی سیوا
گچ گیپتون بتوگیبس