گچ سمنان

علت ترک خوردن گچ

علت ترک خوردن گچ سقف و دیوار

علت ترک خوردن گچ سقف و دیوار می‌تواند به دلایل مختلفی همچون وارد شدن فشارهای جانبی به سطح سقف یا دیوار، عدم کیفیت مطلوب گچ استفاده شده، خشک نبودن سطح زیرین گچ کاری و … باشد.

علت ترک خوردن گچ

گاهی در ساختمان ملاحظه می کنیم که سطوحی گچکاری شده پس از خشک شدن و سخت شدن ترک می خورد و شکل بسیار بدی به محل آن می دهد این ترک خوردگی می تواند به دلایل و علت های زیر باشد:

اگر در موقع ساختن ملات گچ مقدار گچی را که در آب می ریزیم ازحد معینی کمتر باشد (درصد وزن آب نسبت به گچ زیاد باشد) بطوریکه گچ نتواند پس از انبساط حجم آب مصرف شده در ملات را پر کند در نتیجه گچ پس از خشک شدن تقلیل حجم داده و می ترکد.

اگر ضخامت ملاتی که روی دیوار می کشیم از ۸-۷ سانتیمتر بیشتر باشد و آنرا در یک نوبت بکشیم لایه های روئی گچ در اثر مجاورت با هوا به فوریت خشک میشوند در حالی که هنوز لایه های درونی مرطوب هستند و اگر این لایه ها هم بخواهند خشک شوند یعنی آب آنها تبخیر شود ناچارا ً باید درسطح گچ کاری ترکهایی ایجاد شود تا امکان خروج بخار آب لایه های زیرین حاصل شود.

اگر در فصل سرما و درجات زیر صفر اقدام به گچ کاری بنمائیم و آب ملات گچ قبل از انبساط و سخت شدن گچ یخ بزند فعل و انفعالات شیمیائی برای سخت شدن در ملات متوقف می شود. پس از آنکه یخ ذوب شد گچ فاسد شده و دیگر به انبساط خود ادامه نمی دهد در نتیجه در سطح گچ کاری  شده ترک خوردگی مشاهده می گردد.

بعضی از ترکها در گچ کاری بعلل فوق نبوده و در اثر نشستهای ساختمان بوجود می آید، این نوع ترکها معمولا” با زاویه ۴۵ درجه نسبت به افق ظاهر می شود.

یکی از جدیدترین محصولات گچ سمنان گچ ۲۵ کیلویی است که به دلیل درصد خلوص بسیار بالا از این امر (ترک خوردن گچ کاری در مرحله آخر(سفیدکاری)) جلوگیری میکند.

مشکلات دیوارهای با پوشش گچ و اصلاح آن ها

  • ترک خوردگی

گاهی در ساختمان ملاحظه میکنیم که سطوح گچ کاری شده پس از خشک شدن و سخت شدن ترک می خورد. این ترک خوردگی میتواند به دلایل زیر باشد.

  • افزایش نسبت آب به گچ

اگر در موقع ساختن ملات گچ ، مقدار آب از حد معین بیشتر باشد و گچ کمتری استفاده شود، یعنی نسبت آب به گچ از حد مناسب بالاتر باشد، گچ پس از انبساط حجم نمیتواند جای آب اضافی تبخیر شده را پر کند در نتیجه تقلیل حجم یافته و ترک می خورد. این مشکل معمولا” برای گچ های زودگیر اتفاق می افتد زیرا گچ کار مجبور است برای راحتی کار و این که فرصت کافی برای صیقلی کردن دیوار داشته باشد، نسبت آب به گچ را بالا ببرد.

  • اگر یک لایه گچ با ضخامت ۷ الی ۸ سانتیمتر در یک نوبت اجرا شود.

اگر عمل فوق صورت گیرد در این صورت آب لایه های زیرین فرصت تبخیر پیدا نکرده اما آب لایه های رویی سریعا” بخار می شود. در نتیجه لایه رویی جمع شدگی پیدا کرده و ترک می خورد.

  • کاهش دما

در فصل سرما و دمای زیر صفر ؛ آب ملات گچ قبل از انبساط یخ میزند. پس از اینکه یخ ذوب شد گچ فاسد شده و دیگر منبسط نمیشود ، در نتیجه در سطح کار ترک هایی ایجاد میشود.

  • نشست های ساختمانی

نشست های ساختمانی در گچ کاری ترک هایی ایجاد میکند که معمولا با افق زاویه ی ۴۵ درجه می سازد.

  • روکش های گچی

در بکار بردن روکش های گچی بر روی سطح سیمانی و آهکی باید سعی کرد از سرایت روکش های تازه به داخل روکشی که قبلا” کشیده شده است جلوگیری کرد. در غیر این صورت احتمال بروز ترک خوردگی در گچ کاری وجود دارد.

  • جمع شدگی سیمان

استفاده از مصالحی مانند بتن CLC که به مرور زمان تغییر شکل داده و دچار جمع شدگی میشوند، باعث ترک خوردن پوشش گچی روی آنها میشود.

  • انبساط و انقباض مصالح زیرکار

در دیوار های طویل، تغییر دما در روز و شب و یا تابش آفتاب به یک سمت دیوار، باعث انبساط و انقباض های متعدد در مصالح زیرکار میشود که در نتیجه پوشش گچی روی آنها ترک می خورد.

راه های جلوگیری از ترک خوردگی گچ روی دیوارهای داخلی ساختمان

  • استفاده از گچ‌های پلیمری سیوا دستی، پاششی و ساتن

با توجه به اینکه انواع گچ های ساختمانی پلیمری دارای زمان گیرش اولیه و ثانویه (نهایی) هستند، فرصت کافی به گچکار میدهند تا کار خود را اصلاح کند و زمانی که گچ بطور کامل روی دیوار خشک شد، چسبندگی آن به مقدار بسیار زیادی نسبت به گچ های معمولی می‌باشد که قطعا” این چسبندگی بالا عدم ترک خوردگی در دیوار را ایجاد میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد گچ های ضد ترک پلیمری به لینک های زیر مراجعه فرمایید.

علت ترک خوردن گچ و خاک

در برخی مواقع مشاهده میشود که دیوار ساختمان چند ساعت پس از اجرای گچ کاری، همانند تصویر بالا دچار ترک میشود. این مسئله به عوامل زیادی بستگی دارد که به تفکیک به آنها میپردازیم.

علت ترک خوردن گچ
  • سطح زیر کار نامناسب برای گچ کاری

در صورتی که سطح دیوار تمیز نباشد، ممکن است این مشکل بوجود آید. گچ کار محترم باید قبل از کروم بندی دیوار سطح را بطور نسبی تمیز کند.

  • اجرای گچ کاری با ضخامت زیاد

معمولا” اجرای گچ زیرکار در هر مرحله حدود ۲ سانتیمتر است. در صورتی گچ گچکار محترم بخواد مثلا” گچ زیرکار را ۵ سانتیمتر اجرا کند، باید در دو مرحله (هر مرحله ۲٫۵ سانتیمتر) گچکاری نماید. اجرای گچ کاری به زخامت ۵ سانتیمر در یک مرحله، ممکن است باعت ایجاد ترک در دیوار شود.

  • اجرای گچ کاری روی دیوارهای آجری، سفال و تیغه

آجر، سفال و تیغه از جمله مصالح ساختمانی هستند که درصد جذب آی آنها بسیار زیاد است و در صورت اجرای گچکاری روی آن، آب موجود در ملات گچ را به خود جذب میکنند و باعث ترک در گچکاری ساختمان میشوند. برای جلوگیری از این کار، گچ کاران محترم باید سطح دیوار را قبل از شروع گچکاری کمی تر (خیس) کند.

قیمت گچ را در وبسایت کارخانه ببنید و یا جهت استعلام قیمت گچ سمنان معمولی و قیمت گچ پلیمری با واحد فروش کارخانه ما تماس بگیرید.

علت ترک خوردن گچ روی رابیتس

ضخامت گچکاری روی رابیتس نباید از ۱ سانتیمتر بیشتر باشد. گاهی نیاز است که لایه‌ی گچی با ضخامت بیشتر بر روی رابیتس اجرا شود، در این صورت باید عملیات را در چند مرحله انجام دهید تا به ضخامت دلخواه برسید و پس از اجرای هر مرحله ۲۴ الی ۴۸ ساعت صبر کنید تا لایه‌ی اجرا شده به صورت کامل خشک شود.

علت ترک خوردن گچ

علت ترک خوردن گچ کنار ستون

عدم مهارت کافی برای برای اجرای یکدست ضخامت گچکاری در کناره‌ی ستون ها مهمترین عامل ترک خوردگی گچ در کنار ستون ها است. ضمن اینکه معمولا ستون‌های ساختمان از جنس بتن یا فلز هستند، بنابراین باید تا حد امکان از گچ گیپتون برای پوشش این سطوح استفاده کرد تا از ترک خوردگی گچ روی ستون ها جلوگیری کرد.

علت ترک خوردن گچ سقف یونولیت

علت ایجاد ترک روی فوم‌های پلی‌استایرن یا همان یونولیت سقفی در حقیقت عدم چسبندگی مناسب گچ معمولی روی این کالا است. برای رفع این اشکال باید از انواع گچ پلیمری استفاده نمود.

گچ پلیمری نوعی گچ ساختمانی با مقاومت بسیار بالاست که ویژگی‌های زیادی از جمله ضدرطوبت بودن، ضدترک، سرعت اجرای بالا و… دارد.

معمولا برای گچکاری روی یونولیت از گچ پلیمری سیوا دستی یا گچ گیپتون استفاده می‌شود.

جهت اطلاع از قیمت گچ پلیمری ، با همکاران ما در واحد فروش تماس بگیرید.

قیمت گچ سمنان
بتونه درزگیر
گچ آلفا

۱ دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • ۹۹درصد ترک دیوار به عواملی مثل نشست ساختمانها است که بعضی از استادکارها، یا بسازبفروش‌ها، به خاطر زود انجام دادن کار و یا کم زدن سیمان و غیره، کم کاری میکنند.
    بعد از مرحله گچ کاری به مرور زمان دیوار ترک میکنه. یا روی ستونهای آهنی و بادبندها ترک ایجاد میشه .اونم هم به خاطر اینکه آب جذب نمیشه و به گچ برگشت میکنه.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.