گچ کشته چیست؟
گچ کشته همان گچ های سفید کاری مش ۴۰ و گچ میکرونیزه مش ۲۰۰ است که در فرآیند اختلاط آب و گچ، گچ کار با مخلوط کردن، ورز دادن و اصطلاحا” پنجه زدن در مدت زمان زیاد، گچ را میکُشد و زمان گیرایی گچ را بالا میبرد.
زمان گیرایی اولیه گچ، بطور طبیعی، حدود ۵ دقیقه (نسبت ترکیب ۱ کیلوگرم گچ با ۱ کیلوگرم آب) است که عملا باعث میشود امکان کار در زمان طولانی با ملات آن از بین برود. اما برای رفع این مشکل میتوان ملات گچ کشته را تهیه نمود و با استفاده از این ملات که زمان گیرش طولانی تری نسبت به گچ زنده دارد، طی مدت زمان طولانی تری به پوشش دهی سطوح پرداخت.
گچ کاران معمولاً برای صاف، صیقلی و یکدست کردن سطوح مورد نظر، برای انجام لایه نهایی گچ کاری، از این نوع ملات استفاده میکنند.
طرز تهیه گچ کشته چگونه است؟
یکی از متداول ترین سوالات در گچ کاری این است:
- گچ کشته چگونه تهیه میشود؟
- چکار کنیم گچ زود سفت نشود؟
- گچ کشته چه نوع ملاتی است؟
همانطور که توضیح داده شد، در فرآیند اختلاط آب و گچ، گچکار با مخلوط کردن، ورز دادن زیاد و اصطلاحا” پنجه زدن زیاد، گچ را میکُشد و زمان گیرایی گچ را بالا میبرد.
مراحل ساخت ملات:
- ابتدا یک ظرف تمیز و مخصوص تهیه ملات را آماده می نمائیم.
- سپس نیمی از ظرف مورد نظر را با آب تمیز و عاری از هرگونه ناخالصی پر می کنیم.
- معمولا برای تهیه این نوع ملات گچ، از گچ های مخصوص سفیدکاری با دانه بندی بسیار ریز استفاده می کنند در موارد خاص حتی قبل از تهیه ملات، گچ سفیدکاری مورد نظر را با استفاده از الک با دانه های بسیار ریز سرند کرده تا گچ مرغوبتری حاصل گردد.
- پس از آن گچ مخصوص سفیدکاری الک شده را به آرامی آب اضافه می کنیم. باید توجه نمائیم همانطور که قبلاً ذکر گردید مقدار آب موجود در ظرف وزنی معادل ۷۰ الی ۸۰ درصد وزن گچ اضافه شده داشته باشد. بطور مثال اگر ۰٫۷ الی ۰٫۸ لیتر آب در ظرف ریخته شده بیشتر از ۱ کیلوگرم گچ به آن اضافه نگردد.
- بلافاصله پس از اضافه کردن پودر گچ به ظرف محتوی آب شروع به هم زدن مخلوط گچ و آب می کنیم تا از تشکیل بلورهای گچ و سخت شدن ملات جلوگیری بعمل آید. (این مرحله در تهیه ملات گچ کشته بسیار مهم بوده و باید با دقت و سرعت صورت پذیرد).
- پس از اضافه کردن تمام پودر گچ الک شده، هم زدن را ادامه میدهیم.
- بعد از انجام این مرحله، ملات گچ به اصطلاح کشته حاصل گردیده است که دارای قابلیت شکل پذیری بالاتری نسبت به ملات گچ زنده می باشد.
- نکته پر اهمیت در اینجا این است که ملات گچ کشته دارای مقاومت بسیار پائینی بوده و نباید در ضخامت های بیشتر از ۲ میلیمتر استفاده شود، درغیر این صورت پس از خشک شده ترک خورده و یا احتمالا پوسته پوسته میشود.
قیمت گچ را در وبسایت کارخانه ببنید و یا جهت استعلام قیمت گچ سمنان معمولی و قیمت گچ پلیمری با واحد فروش کارخانه ما تماس بگیرید.
برای ساختن کشته کشی، ابتدا گچ را از الک های بسیار ریز رد مینمایند آنگاه آنرا مانند ملات معمولی گچ می سازند ولی بلافاصله پس از آنکه دانه های گچ را داخل آب ریختند با دست آنرا مالش داده و مانع ایجاد کریستالهای لازم جهت سخت شدن می گردد و بدین طریق پس از ۱۵ دقیقه که ملات را مالش دادند این ملات قبل از خشک شدن سخت نمی شود و به آن در اصطلاح بنائی کشته میگویند.
این گچ را مانند گچ نیم کش تهیه میکنند و پس از آنکه شروع به سفت شدن کرد آنرا دوباره به هم میزنند، مالش میدهند و هر چقدر آب خود را از دست بدهد به آن آب اضافه میکنند تا سیراب شود وبه صورت خمیر در آید. برای تهیه گچ کشته از گچ خیلی نرم استفاده میکنند.
این این نوع ملات برای گچبری هم استفاده میشود به این صورت که ابتدا گچ کشته را برای ایجاد زیر سازی طرح به مقدار زیاد مالش داده و روی دیوار میمالند بطوریکه برای قسمت های عمده نقش برجسته روی دیوار بماند، سپس همین که گچ به غلظت پنیر خود را گرفت، نقش ها و تصاویر اصلی توسط کاردک های مخصوص تراشیده شده و برای قسمت های کوچکتر هر کجا که لازم باشد گچ تازه می افزایند سرانجام پس از آنکه گچ مانند سنگ سخت گردید آنرا میتراشند.
۱- ظرف مخصوص تهیه ملات گچ
۲- اضافه کردن آب به ظرف
۳- افزودن پودر گچ به ظرف محتوی آب
۴- هم زدن محلول آب و گچ
۵- ملات نیمه آماده
۶- ملات آماده گچ کاری
تفاوت و فرق گچ کشته و زنده چیست؟
تنها تفاوت گچ زنده و کشته در زمانی گیرایی گچ است. بنا به طرز تهیه و نحوه ساخت ملات گچ کاری، زمان گیرایی گچ تغییر میکند و همین تفاوت این دو محصول است.
زمان گیرایی گچ زنده همان زمان گیرایی عادی گچ های سفید کاری است اما زمانی گیرایی گچ کشته بسیار بالاتر است.
کاربرد گچ کشته
کاربرد این محصول برای سفید کاری، پرداخت، نازک کاری و یا اصطلاحا” لیسه کشی نهایی استفاده میشود و در گذشته کاربرد بیشتری داشته است. دلیل بالابردن زمان گیرایی گچ این بوده که گچ کار فرصت بیشتری برای استفاده از گچ و اصلاح گچ کاری داشته باشد.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی در کارخانجات تولید گچ، نوعی گچ پلیمری به نام گچ ساتن تولید میشود که زمان گیرایی آن بطور طبیعی بسیار بالاتر از گچ های معمولی سفید کاری است.
مدت زمان خشک شدن گچ کشته
زمان گیرایی انواع گچ سفید کاری بطور معمول ۵ دقیقه است. یعنی اگر با نسبت وزنی یکسان (۱۰ کیلوگرم آب و ۱۰ کیلوگرم گچ) را باهم مخلوط کنیم، زمان گیرایی آن حدود ۵ دقیقه است و حدود ۵ دقیقه هم گچکاران محترم فرصت برای استفاده از ملات گچ دارند.
اما اگر همین ملات گچ را اصطلاحا” پنجه زیاد بزنیم، ورز دهیم و باهم مخلوط کنیم، زمان گیرایی ملات گچ بیشتر میشود. بسته به میزان انجام این کار (پنجه زدن و ورز دادن ملات گچ و آب) زمان گیرایی گچ بالا رفته و گچ کشته میشود.
گچ پلیمری ساتن جایگزین مناسب گچ کشته
آموزش کشته کشی
پس از آماده سازی این نوع ملات، هماهنند سایر گچ های سفید کاری، با استفاده از ماله مخصوص سفیدکاری و یا لیسه شروع به اجرای یک لایه نازک گچ کاری میکنیم تا به سطحی صاف و صیقلی برسیم.
خرید گچ کشته
بازدیدکننده محترم، شما میتوانید به راحتی خرید گچ کشته را مستقیم از کارخانه ما انجام دهید.
قیمت گچ کشته
برای اطلاع از قیمت گچ کشته، میتوانید با همکاران ما در واحد فروش کارخانه گچ سمنان اسپندار تماس حاصل فرمایید.